KINOLOŠKO DRUŠTVO TRBOVLJE


Direkt zum Seiteninhalt

Mala šola

ŠOLANJE > TECAJIV tecaj male šole
se lahko prijavijo skrbniki s kužki starimi od treh mesecev dalje. Tecaj obsega zabavne vaje, ki nam omogocajo znosno življenje z našim štirinožcem: sedi, prostor, hoja ob nogi, razni obrati, cakanje na prostoru, vaji sedi in prostor med hojo, odpoklic - sem in sprehode po mestu. Vodniki pa se boste naucili kako se s svojim psom pravilno sporazumeva, kako jih pravilno nagraditi in pohvaliti.

V naših tecajih bodo kužki spoznali kako zabavni ste lahko skrbniki in ker boste postali uspešni vodje, bo z vami užitek sodelovati in vas vredno poslušati.


Vzgoja in poucevanje psa je proces, v katerem psu postavljamo meje dovoljenega in nedovoljenega, kjer v procesu ucenja potrjujemo želeno oziroma odpravljamo neželeno vedenje. Ce neko stvar psu dovolimo danes, mu jo moramo dopušcati tudi v prihodnje. Pomembno je, da z vzgojo pricnemo takoj, ko pride mladicek v nov dom. V prvem letu življenja, za katerega pravimo, da je to obdobje osnovne vzgoje, mora biti kužek venomer pod nadzorom. To pomeni, da se na njegova dejanja odzivamo pozitivno ali negativno. Psi znajo zelo dobro opazovati našo telesno govorico in že v zgodnjem casu ucenja zelo dobro na podlagi naših kretenj in odzivov presodijo, kaj je prav in kaj ni. Recemo lahko, da vzgoja poteka vsak trenutek, ki ga preživimo s psom, torej cas vzgajanja ne sem biti casovno omejen.Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü